Aktuální

Prosba o zázrak

5. 7. 2009 13:38
Rubrika: Nezařazené

Prosba o zázrak

Já, Vojtěch Vágai ml. spolu s celou rodinou, prosíme všechny lidi dobré vůle, o modlitbu a o obětování vašich aktuálních životních utrpení na úmysl úplného uzdravení mého otce.

Můj otec prodělal 28.5.2009 v nemocnici v Českých Budějovicích operaci za účelem odstranění rakovinového nádoru ve střevech. Už před touto operací, přijal svátost pomazání nemocných. Dne 30.5.2009 na nemocničním pokoji, za blíže nespecifikovaných okolností, upadl na zem a nárazem si rozbil lebku. Má zlomenou spánkovou kost, kterou mu odebrali a vychýlený mozek. Podle posledních informací má mozek a nervový systém velmi poškozený. Je stále udržovaný v umělém spánku.

Naše rodina se rozhodla modlit za úplné uzdravení našeho otce na přímluvu kardinála Berana, který je kandidátem na blahořečení v České republice a tak budeme prosit milujícího Boha, o zázrak. Prosím, abyste se k nám přidali.

Všem lidem, kteří mi píší z celého světa, že na něho a na nás myslí, ze srdce za celou rodinu děkuji.


Ve Větřní 5.6.2009

bohoslovec Vojtěch Vágai ml.

Aktuálně

Otec je od 22.6. v nemocnici v Českém Krumlově na ARU. Do této nemocnice chodil za nemocnými 16 let jednou týdně. Má poškozený mozek i pod mozkovou kůrou. Podle posledních informací upadl na zem díky mrtvičce, ta mu také poškodila mozek. Vypadá, jako kdyby spadl z dvou patrové budovy přímo na lebku. Jeho aktuální stav se nazývá vigilní koma. Je v komatu díky poškození mozku, nezvládá základní refleksy a neovládá své tělo. Sám pouze dýchá (má tracheotomii). Lékaři mu už nemohou pomoci. Lékaři nám říkali, že je bez vnějšího vědomí, ale od 1.7. s námi komunikuje tak, že když mu něco říkáme tak na to reaguje tím, že brečí. Třeba jsem mu řekl, že se za něho modlí desetitisíce lidí po celém světě a bylo vidět, že nás slyší, že rozumí. Někdy otevře víčka, ale neumí hýbat očima. Někdy pohne prsty jedné ruky.

V tuto chvíli se spolu s naší rodinou za otce modlí a na něho myslí desetitisíce lidí po celém světě. Mezi nimi je i kardinál Vlk, biskup Jiří, Pavel, Václav, Jan B., František R. a jeden biskub v Německu, dále jsou to stovky kněží a desítky klášterů a řeholních společenství a desetitisíce lidí.

Všem za celou rodinu moc děkuji. Je pro nás velkou posilou vědět, že na to nejsme sami.

Děkuji i všem, kteří mi píší - i to je pro nás obohacující.

 

Strakonice 5.7.2009

bohoslovec Vojtěch Vágai ml.

 

Životopis kardinála Josefa Berana:

http://www.apha.cz/zivotopis-kardinala-josefa-berana/

 

Modlitba za vyslyšení

Dobrotivý Bože, tys vyvolil svého služebníka Josefa kardinála Berana, arcibiskupa pražského, aby šel ve stopách tvého Syna a v dobách pronásledování byl oporou církve v naší vlasti.

Našel-li jsi zalíbení v jeho životě a obětech, veď nás, prosíme, svým svatým Duchem, abychom se dovedli modlit jako on, abychom dovedli spojovat své bolesti a utrpení s obětí tvého Syna na kříži a abychom nikdy neztráceli naději a důvěru v tvou láskyplnou prozřetelnost. V této naději a v důvěře, že nám tvůj Duch povede naši modlitbu „vzdechy, které jsou ve shodě s tvou svatou vůlí“ (srv. Řím 8,26-27), ti nyní předkládáme tuto záležitost: úplné uzdravení romského jáhna Vojtěcha Vágaie.

Svěřujeme ji do přímluv kardinála Berana s prosbou, abys jejím vyslyšením oslavil i našeho pastýře, který během svého života pomáhal a těšil všechny, kdo se k němu obraceli. Odvažujeme se prosit i za věci, které jsou lidským silám nedosažitelné, protože sama církev nás k tomu povzbuzuje, když prohlašuje za blahoslavené a svaté ty, na jejichž přímluvu se udály zázraky.

Prosíme o to ve jménu našeho Pána Ježíše Krista, který s tebou a Duchem Svatým kraluje na věky věků. Amen.

 

Zobrazeno 1950×

Komentáře

VVV

Vážení přátelé, jménem celé naší rodiny si Vám dovoluji oznámit, že včera v 16:29 byl Pánem života povolán do života věčného, můj otec jáhen Vojtěch Vágai. Děkuji za Vaše modlitby, kterými jste ho provázeli zejména v posledních dvou letech. Přijměte pozvání na eucharistickou slavnost a poslední rozloučení, které se uskuteční 5. března v Českém Krumlově.

http://tisk.cirkev.cz/res/data/118/013281.pdf?seek=1

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio